עורך דין הוצאה לפועל.
מה דינם של "עברתי כתובת" "לא ראיתי" "לא קיבלתי" "לא שמעתי"?
טענות מפורסמת ביותר שחוזרת ונשמעת בפני על ידי אנשים רבים שנפתח כנגדם תיק הוצאה לפועל שנמצא בהליכים מתקדמים וכבר הופעלו כנגדם הליכי עיקול והוצאה של חפצים מביתם, צווי מאסר שהוצאו כנגדם וכיוצא באלו היא:

"אני עברתי כתובת והאזהרה נשלחה לי לכתובת הישנה" "תשמע אני לא ידעתי שנפתח תיק עיקול הוצאה לפועל נגדי" ו/או "אני לא חייב כלום לאדם הזה" ו/או "לא קיבלתי את "האזהרה".

     חזרה ל->

ראשית כל הטענות מובנות - אבל לא על ידי ההוצאה לפועל!

כן אנו יודעים כי אינכם משפטנים ועורכי דין אלא אנשים מן השורה, אבל עדיין ישנם עקרונות מסירה בבתי המשפט ובהוצאה לפועל ורבים מטענות אלו גבוליות או לא תופסות, ומה כוונתי?

טוב - הגיע הזמן לעשות סדר

טענת "עברתי כתובת"
עברתם כתובת, שיהיה בהצלחה במיקום החדש – כבר נאמר "משנה מקום משנה מזל", אבל המזל כמו בחיים נדבק למי ששומר על הכללים, ברור לכולנו כי לא כדאי ללכת באמצע כביש מהיר ולסמוך על המזל, באחריות – לא עובד! עברתם כתובת, מחובתכם לעדכן את הכתובת החדשה במשרד הפנים. לא עשיתם זאת! באופן כללי – אין לכם להלין אלא על עצמכם.

משרדנו ישמח תמיד לטפל בכל מקרה בעייתי שבו אתם מצויים, מאחר ועדיין אפשר לטעון טענות ראויות ולא תמיד זהו סוף הסיפור, אבל תנאי הפתיחה שונים וקשים יותר.
 
טענת "לא נדרש" - "עבר כתובת" - "מען שגוי"
במידה ואישור המסירה של האזהרה שנשלחה אל החייב בדואר חזר ועליו רשום אחת מן ההערות הבאות: "לא נדרש", "עבר כתובת" או "מען שגוי", לא יוכל "הזוכה" לנקוט בהליכי מאסר או הבאה כנגד "החייב" עד שלא תבוצע המצאה מלאה וכדין לחייב. על כן, נוהגים "זוכים" בתיקי הוצאה לפועל  להגיש בקשה לראש הוצאה לפועל לבצע מסירה אישית של "האזהרה" לידי "החייב".

בכל המקרים המצוינים לעיל, יכול הזוכה לשלוח שליח מטעמו, בשלוש תאריכים שונים ובשעות שונות לכתובת של "החייב" ובפעם השלישית יכול הדביק על דלת ביתו את האזהרה וזו נחשבת כאילו נמסרה כדין. בעניין מסירת האזהרה על ידי שליח לכתובת "החייב", חובתו של השליח שמבצע אותה מסירה - לדאוג לקבל חתימה של "החייב" או של בן משפחתו אשר נראה שגילו מעל ל-18.

זכור:
במידה ו"החייב" או בן משפחתו יסרב לקבל את המעטפה עם האזהרה או לחתום על אישור המסירה, כל שדרוש "הזוכה" לעשות הינו להחתים את השליח על תצהיר בו הוא מאשר את נסיבות ביצוע המסירה.
תצהירים מעין אלו מוגשים כדבר שבשגרה ללשכת הוצאה לפועל ואלו נחשבים כאילו בוצעה המצאה מלאה ל"חייב" כדין.

לשכת ההוצאה לפועל עם הקלדת ההמצאה ואישור מסירת האזהרה ל"חייב" בתיק ההוצאה לפועל, תפיק מדבקות מתאימות שעליהם מצוינים:
  • פרטי תיק הוצאה לפועל ופרטי "החייב" ו"הזוכה".
  • מדבקות אלו משמשים את "הזוכה" בהמשך בקשותיו לפעולות כנגד "החייב".


    .

 |  ראשי |  אודות המשרד  |  מאמרים ופסקי דין  |  קישורים  |  יצירת קשר  |  מפת אתר  |  הוספה למועדפים  | 
עורך דין הוצאה לפועל, הסדרת אזרחות ישראלית-משרד עורכי דין- www.angel-law.co.il © כל הזכויות שמורות
דוד אנגל, משרד עורכי דין כתובתינו: רחוב מנחם בגין 11 רמת גן 52681 מגדל תדהר רוגובין קומה 16 טלפון: 03-7513874 פקס: 03-6131616 נייד: 054-2433090
  בניית אתרים לעסקים   אינטרדיל